29/9/13

Η συμφωνία με την Ιταλία για την αρχή των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας - Ν.Λυγερός


Η συμφωνία με την Ιταλία για την αρχή των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, είναι το πρώτο χειροπιαστό βήμα για την καθιέρωση της ΑΟΖ, δηλαδή για την εφαρμογή της υψηλής στρατηγικής της πατρίδας μας. Με την Ιταλία υπάρχει ήδη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας από το 1977. Και τώρα αυτή η προσπάθεια, που αρχίζει επίσημα με τη συμφωνία του Υπουργού Εξωτερικών, ενισχύει το όλο πλαίσιο του αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι δίνει ένα χειροπιαστό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη θεωρητική προσέγγιση της ΑΟΖ. Θέλουν δεν θέλουν, η υφαλοκρηπίδα δεν επαρκεί για όλες τις μορφές ενέργειας που θέλουμε να αξιοποιήσουμε για την πατρίδα μας. Οι υδρίτες μεθανίου, που βρίσκονται και πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα της δύναμης της ΑΟΖ. Επιπλέον, αν προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αποθεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στην ελληνική ΑΟΖ, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία. Έτσι, αυτό το πρώτο βήμα είναι η έναρξη μιας ολόκληρης διαδικασίας, που αποτελεί την υλοποίηση της υψηλής στρατηγικής. Τώρα η αλλαγή φάσης είναι μια πραγματικότητα ακόμα και για αυτούς που δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι το αύριο θα είναι το χθες του μεθαύριο, διότι έχουμε αρχίσει να γράφουμε την ιστορία με τη μνήμη μέλλοντος, δίχως πια να περιμένουμε τίποτα, γιατί δεν ξεχνάμε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν ελπίζουμε τίποτα, γιατί είμαστε ελεύθεροι. Αυτό που προβλέπει, βλέπει ήδη αυτό που θα κοιτάξεις. Δεν είμαστε πια σε φάση αναμονής, αλλά ετοιμότητας, γιατί αρχίσαμε τη διαδικασία και τώρα πρέπει να την επεκτείνουμε με τον ίδιο τρόπο και στις άλλες χώρες, διότι πιστεύουμε στο Δίκαιο της Θάλασσας και δεν καταπατάμε κανένα δικαίωμα των άλλων χωρών. Έτσι, με το παράδειγμα της Ιταλίας δείχνουμε το έργο, που θέλουμε να παράγουμε, δίχως φοβίες αλλά με θάρρος, τόλμη και ανθεκτικότητα.
Ν.Λυγερός πηγή - http://www.lygeros.org/articles?n=13471&l=gr

27/9/13

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ -Οδ. Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης


Αχ αυτή η ελληνική γλώσσα!Πόση ποίηση και πόση μουσικότητα!Βλέπω το βίντεο που ακολουθεί ξανά και ξανά και δεν μπορώ να το χορτάσω.Εχω βέβαια ένα πρόβλημα.Εχοντας κάνει μόνο τις πρώτες πέντε τάξεις του Δημοτικού στα Ελληνικά,δεν κατέχω αρκετά την γλώσσα μου.Και ντρέπομαι.Δεν μπορώ να κατανοήσω λέξεις όπως
- η αλκή
- το κηρύκειο
-το πρωραίο σπαθί
-η νηνεμία
-η πόα
-τα στυφά
-η σποδός του ανθρώπου
Και τι δεν θα έδινα σε μιά άλλη ζωή γιά να μήν ξενιτευτώ και να μάθω πολύ καλά την γλώσσα μου! Ξέρω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει.Αυτή η υπέροχη γλώσσα είναι καταδικασμένη να πεθάνει.Ξέρω από τώρα ότι σε εκατό χρόνια από τώρα το βίντεο αυτό δεν θα είναι κατανοητό από τους τότε έλληνες.Με την κατάργηση του πολυτονικού από τετράποδα πρίν από 35 χρόνια περίπου, αυτό έγινε περίπου αναπόφευκτο.
Σήμερα που γράφω αυτό το μικρό κείμενο,θυμήθηκα ότι το 1986 που επέστρεψα στην Ελλάδα και πήγα φαντάρος,μου είχαν αναθέσει στο Τάγμα όπου υπηρετούσα, να φτάχνω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης.Το έγραφα με το πολυτονικό διότι αυτό είχα μάθει μέχρι το 1971 που ήμουνα σε Δημοτικό Σχολείο στην Ελλάδα.Μετά από μερικές ημέρες, μου έκαναν παρατήρηση.Εξήγησα ότι εγώ αυτό ήξερα και δεν μπορούσα να προσαρμοστώ εύκολα σ΄αυτή την νέα γλώσσα, και σε κάθε περίπτωση προέβαλλα ότι δεν μπορούσα να καταλάβω σε τί δημιουργούσα πρόβλημα.Δεν καταλάβαιναν οι φαντάροι το πρόγραμμα;Μου είπαν ότι δεν ήταν αυτό το θέμα, αλλά δεν γινόταν σε Τάγμα του Ελληνικού Στρατού να μήν εφαρμόζεται ο νόμος.Τους ζήτησα να με αντικαταστήσουν, διότι δεν μπορούσα αυτό το συναίσθημα που ένοιωθα, ότι δηλαδή βιάζω την ελληνική γλώσσα.Και αυτό έγινε κάποια στιγμή.Αργότερα, στην επαγγελματική μου ζωή, υπεχρεώθηκα να αποδεχθώ τον βιασμό της ελληνικής γλώσσας που είχαν αποφασίσει τετράποδα, και να γράφω με το μονοτονικό.Γι΄αυτό λέω ότι σε εκατό χρόνια, αυτή η γλώσσα δεν θα υπάρχει.
Ετσι, νοιώθω, ότι μη μπορώντας να κάνω τίποτα γιά να διαφυλάξω την γλώσσα που καταδικάστηκε σε θάνατο από τετράποδα,και φυσικά την ποίηση που θα εκλείψει αυτόματα,το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολαύσω εγωιστικά το παρακάτω βίντεο, που δεν θα μπορεί να απολαύσει κανένας Ελληνας σε 100 χρόνια.

26/9/13

Το ολοκαύτωμα των ελλήνων εβραίων -Ενα «ζωντανό αρχείο» για τη φρίκη σε ιστοσελίδα


Συγκέντρωση Ελλήνων Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονικη πριν από τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης
Σήμερα, ο νέος πρόεδρος του Ιράν αναγνώρισε επιτέλους το ολοκαύτωμα των Εβραίων.Μεγάλη και ιστορική αυτή η μέρα.
Σκέφτηκα με την ευκαιρία αυτή να θυμίσω σήμερα το ολοκαύτωμα των ελλήνων εβραίων.Δεκάδες χιλιάδες έλληνες εβραίοι πέθαναν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.Το 85% των ελλήνων εβραίων που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν επέστρεψαν ποτέ στη χώρα μας, διότι άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί.
Στις μέρες μας, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε να θυμόμαστε αυτά τα θύματα, όπως και τους χιλιάδες άλλους έλληνες πολίτες θύματα του ναζισμού.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=455607
Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης ο παρακάτω σύνδεσμος.
http://www.gjst.ha.uth.gr/el/index.php

23/9/13

Κύπρος 1974 – “Είμαστε εδώ ακόμα κι ‘άν μας ξεχάσατε”


http://internationalaffairs1.wordpress.com/2013/09/23/%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-1974-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%B5/

Φωτιστικά σώματα με μικρο-φύκια που καταβροχθίζουν το διοξείδιο του άνθρακα


Jan In't Veld - ένας Ολλανδός που δημιούργησε ένα ζευγάρι γυαλιά γιά τους φτωχούς του πλανήτη μας


Τα γυαλιά στοιχίζουν μεταξύ 2 και 5 ευρώ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιά μιά ζωή αφού ρυθμίζονται με το χέρι από τον ίδιο τον ασθενή.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ


Προσωπικά, παρακολουθώ τα ελληνικά "κομματικά" δρώμενα, όσο παρακολουθώ και τις κοκορομαχίες.Δηλαδή καθόλου.Δεν μ΄ενδιαφέρουν τα ελληνικά υποτιθέμενα "πολιτικά κόμματα" εντός η εκτός βουλής, διότι δεν είναι πολιτικά κόμματα.Δεν είναι θερμοκήπια παραγωγής πολιτικής σκέψης,δηλαδή θερμοκήπια σκέψης γιά το κοινό καλό, αλλά εκφραστές ατομικών συμφερόντων των ψηφοφόρων τους γιά την επόμενη τετραετία.
Κι΄εμένα μ΄ενδιαφέρει η Πολιτική.Δηλαδή,η παραγωγή πολιτικής σκέψης γιά το συλλογικό συμφέρον της χώρας στο μέλλον : η διαμόρφωση και η υλοποίηση δηλαδή πολιτικών, οι οποίες εφαρμοζόμενες από σήμερα, θα οδηγήσουν σε καλύτερη μοίρα το συλλογικό υποκείμενο σε 30,40,50, η 100 χρόνια από σήμερα.
Τα υπόλοιπα, όπως γιά παράδειγμα το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών στον τάδε Δήμο την επόμενη τετραετία,η το τι θα πρέπει να προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο γιά το επόμενο έτος, δεν τα συμπεριλαμβάνω στην Πολιτική.Οχι διότι υποτιμώ αυτά τα προβλήματα, αλλά δεν τα θεωρώ Πολιτικά προβλήματα.Είναι διαχειριστικής φύσης προβλήματα, που θα μπορούσε να τα λύσει μιά εταιρία συμβούλων.Δεν χρειαζόμαστε παραγωγή Πολιτικής σκέψης και ένα ολόκληρο και δαπανηρό πολιτικό σύστημα γιά ν΄ασχοληθεί με τέτοια προβλήματα που δεν θα καταγραφούν και δεν θα επηρεάσουν την Ιστορία, και που δεν θα τα ξέρει κανείς, όπως και τις λύσεις που δόθηκαν, σε 100 χρόνια.
Θα μπορούσα να εκφράσω την άποψη μου γιά την Πολιτική και ως εξής: η Πολιτική είναι η όποια σημερινή ενέργεια/δράση των κυβερνώντων που θα έχει επίδραση η που θα επηρεάσει τις ιστορικές διεργασίες που θα αφορούν το συλλογικό υποκείμενο με θετικό/αρνητικό τρόπο,στο μέλλον.
Μ΄αυτό το σκεπτικό, η τυχόν συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας του οποιουδήποτε πολίτη, θα ήταν μιά πράξη ανιδιοτέλειας, και μιά πράξη πατριωτική.Οπως γινόταν άλλωστε και στην Αθηναική Δημοκρατία που διήρκεσε 200 ολόκληρα χρόνια.
Στην σημερινή Ελλάδα, η πολιτική ζωή όπως την εννοώ ανωτέρω, είναι ανύπαρκτη.Και φυσικά δεν μπορώ να συμμετέχω σε κάτι που δεν υπάρχει.
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009
Αν ξεχάσουμε όμως γιά λίγο την ανωτέρω εισαγωγή μου, που στο κάτω-κάτω, είναι η δική μου υποκειμενική άποψη της Πολιτικής,και ασχοληθούμε μ΄αυτό που αποκαλείται Πολιτική και Πολιτικό σύστημα στην σύγχρονη και παρακμιακή Ελλάδα,αυτό που μπορούμε εύκολα και αναμφίβολα να διαπιστώσουμε είναι ότι μέχρι το 2009,τα υποτιθέμενα "πολιτικά κόμματα" είχαν ένα υποτιθέμενο σχέδιο γιά την επόμενη τετραετία.
Το κάθε υποτιθέμενο "πολιτικό" κόμμα(εννοώ εδώ το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ.) ανέθετε σε κάποιο από τα κομματοσκυλικά στελέχη του να γράψει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εκατοντάδων σελίδων.Εκεί περιγράφονταν όλα τα πιθανά αιτήματα των πελατών του "κόμματος"(με σκεπτικό πόρνης που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες πελάτη πορνείου) ώστε να εξασφαλιστεί η απόκτηση της εξουσίας γιά τα επόμενα 4 χρόνια.Οι πελάτες στην συνέχεια διάλεγαν σε ποιά πόρνη/κόμμα να δώσουν τα λεφτά τους/ψήφο τους.Τα κόμματα/πόρνες που επιλέγονταν επί 40 χρόνια ήταν η πόρνη-ΠΑΣΟΚ και η πόρνη-ΝΔ.Και οι δύο είχαν βέβαια ιδεολογικούς μανδύες γιά τα μάτια του κόσμου.
Το πορνο-"κόμματα" δεν ενδιαφέρονταν βέβαια γιά το κοινό καλό γιά την επόμενη τετραετία, ούτε βέβαια γιά το μακροπρόθεσμο κοινό καλό της χώρας.Ενδιαφέρονταν αποκλειστικά να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των πελατών τους γιά 4 χρόνια ώστε αυτοί να πληρώσουν και πάλι το κόμμα/πορνείο γιά 4 επιπλέον χρόνια.
Σ΄αυτό το υποτιθέμενο πολιτικό σύστημα που λειτουργούσε μέχρι το 2009, εκτός από τα πορνο-κόμματα, υπήρχαν και διάφορα άλλα μικρά πολιτικά κόμματα(πραγματικά πολιτικά κόμματα) που ζητούσαν την ψήφο των ψηφοφόρων.Αυτά, είχαν(τα περισσότερα) μιά μακρόπνοη σύλληψη/πρόταση των συμφερόντων του συλλογικού υποκειμένου, αλλά είχαν όλα ιδεολογικές αγκυλώσεις και αντιπροσώπευαν το 15-20% των ψηφοφόρων.Αρα, δεν μπορούσαν ν΄αλλάξουν τίποτα ως πρός την λειτουργία του υποτιθέμενου πολιτικού συστήματος, που στην πραγματικότητα ήταν ένα πορνο-"πολιτικό" σύστημα τετραετίας.
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2009
Από το 2009-2010 και μετά, δηλαδή μετά την χρεωκοπία στην οποία οδήγησαν την χώρα τα δύο "κόμματα"-πόρνες, το υποτιθέμενο πολιτικό σύστημα αλλάζει πρός το χειρότερο:
-δεν προβάλλει πλέον ότι διαχειρίζεται τα κοινά γιά 4 χρόνια αλλά γιά τους επόμενους μήνες.Είναι γιά παράδειγμα γνωστή η δήλωση Σαμαρά ότι αν βγάλουμε ως χώρα το καλοκαίρι του 2013,μετά θα τα καταφέρουμε(η κάπως έτσι).
-το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το 2009, επιλεγμένη πόρνη από τους πελάτες/ψηφοφόρους του πορνείου, και με τις περικοπές που επιβάλλονται από τους πιστωτές,δεν μπορεί ν΄ανταποκριθεί στις ορέξεις των πελατών.Οι πελάτες αρχικά δυσανασχετούν.Η πόρνη τους λέει αρχικά να μήν ανησυχούν, διότι θα λυθεί το πρόβλημα.Βλέποντας τις αντιδράσεις της πόρνης, οι πιστωτές αποφασίζουν ότι κάθε φορά που πελάτης θα μπαίνει στο πορνείο γιά να πηδήξει,η πόρνη θα τον αφήνει να βγάλει τα ρούχα του,και αμέσως μετά,θα υπάρχει ένας "αράπης"(αδιάφορο αν είναι άσπρος, μαύρος η κίτρινος) που υποχρεωτικά θα τον πηδάει.Οι πελάτες αρχικά παθαίνουν σόκ.Μετά,διαμαρτύρονται στην πόρνη και θέλουν να την λιντσάρουν.Στο τέλος αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να βρούν άλλη πόρνη.Η συγκεκριμμένη πόρνη απαξιώνεται πλήρως.
-η άλλη πόρνη, η ΝΔ,αρχικά προσπαθεί να τραβήξει πελατεία που χάνει η ΠΑΣΟΚΟ-πόρνη.Το καταφέρνει, αλλά μόλις παρουσιάζονται οι πελάτες γιά εξυπηρέτηση, οι πιστωτές την ψιλιάζονται την δουλειά και απαιτούν, οι πελάτες να πηδιούνται δύο φορές:μιά με το που μπαίνουν στο πορνείο, και μιά δεύτερη με το που προσπαθούν να φύγουν από το πορνείο.Οι πελάτες είναι έξαλλοι, και υπόσχονται να μην ξαναπατήσουν.
-νέες πόρνες αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν τους δυσαρεστημένους πελάτες.Υπόσχονται τις ίδιες υπηρεσίες αν όχι καλύτερες από τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι δύο πόρνες μέχρι το 2009.
-νέα "κόμματα" παρουσιάζονται όπως η Χρυσή Αυγή.Το συγκεκριμμένο κόμμα είναι ναζιστικό.Αρνείται το ολοκαύτωμα των Εβραίων.Είναι εθνικιστικό και ξενοφοβικό, δηλαδή ανθελληνικό, δεδομένου ότι ο ελληνισμός ήταν πάντα μιά προσφορά γιά την ανθρωπότητα.Ο ελληνισμός δεν έκανε ποτέ κάτι που ήταν υπέρ των συμφερόντων του, αν παράλληλα αυτό το κάτι, δεν ήταν και υπέρ των συμφερόντων της ανθρωπότητας.Αυτό το κόμμα προσφεύγει στην βία.Χτυπά, σκοτώνει αν χρειαστεί, όπως το έκαναν οι ναζιστές.Ολα αυτά, οι ψηφοφόροι της Χ.Α. τα γνωρίζουν, και παρ΄ολ'αυτά την ψηφίζουν γιά συγκεκριμμένους λόγους που θα δούμε παρακάτω.
Ετσι, μετά το 2009 έχουμε να κάνουμε μ΄ένα υποτιθέμενο πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί πλέον να ασκήσει πολιτική τετραετίας υπέρ των ατομικών συμφερόντων των πελατών του, λόγω του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που επιβλήθηκε στην χώρα,συνεχίζει όμως να ασκεί πολιτική υπέρ των συμφερόντων των πελατών του και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας γιά το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.
Σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους, αυτοί είναι φυσικά έξαλλοι.Κάποιοι αναζητούν νέα πορνεία/κόμματα.Αλλοι ψηφίζουν τα κόμματα με ιδεολογικές αγκυλώσεις.Κάποιοι άλλοι, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, που θυμούνται ότι από το 2006/2007 που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με τους λαθρο-μετανάστες και δεν μπορούσαν να μπούν στο σπίτι τους η κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα,τα κομματοσκυλικά κόμματα και τα κόμματα της αριστεράς τους είχαν χεσμένους,σκέφτονται ότι πρέπει να ψηφίσουν τους ναζιστές, όχι επειδή πιστεύουν σ΄΄ αυτή την ιδεολογία, αλλά επειδή είναι οι μόνοι που τους βοήθησαν η και γιά να τιμωρήσουν τα κομματοσκυλικά κόμματα και τα κόμματα της αριστεράς που δεν τους βοήθησαν.
ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Το 2006-2007, η μαζική είσοδος λαθρο-μεταναστών κρύβεται κάτω από το χαλί από το κομματοσκυλικό πορνο-σύστημα διακυβέρνησης.Το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης δεν ήξερε η δεν ήθελε ν' ασχοληθεί με πραγματικά προβλήματα.Το μόνο που ενδιέφερε αυτή την μαφιόζικη συμμορία ήταν πώς θα δανειστεί χρήματα γιά να επανεκλεγεί ακόμα κι΄αν αυτά τα δάνεια έκαναν αδύνατη την επιβίωση του έθνους στο μέλλον.
Ετσι, οργάνωσε ένα σύστημα όπου οι λαθρομετανάστες απλά οδηγούντο στο κέντρο της Αθήνας.Το πού θα έμεναν, τι συνέπειες θα είχε γιά τον ντόπιο πληθυσμό, δεν απασχολούσε την μαφιόζικη συμμορία.
Κάποια στιγμή, αυτή η κατάσταση έγινε πλέον αβίωτη από εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες κατοίκους του κέντρου της Αθήνας.Δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, να μπούν στα σπίτια τους.Ζήτησαν την βοήθεια των πορνο-κομματοσκυλικών κομμάτων, αλλά και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, αλλά μάταια.Μάλιστα τους είπαν και ότι είναι ρατσιστές.Ζήτησαν την βοήθεια της αστυνομίας αλλά μάταια.
Θυμάμαι το 2008 η το 2009, σε μιά ραδιοφωνική εκπομπή,μιά κυρία που είχε μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας,να παίρνει τηλέφωνο και να λέει τα εξής: σας παρακαλώ βοθήστε μας.Υπάρχει μιά συμμορία 40 μαροκινών και αλγερινών στον δρόμο που έχω το μαγαζί μου,που καθημερινά στήνει καρτέρι και μόλις δεί ηλικιωμένο του επιτίθεται.Εχουμε ενημερώσει τα κόμματα, την κυβέρνηση,την αστυνομία, τους συμπολίτες μας σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά όλοι αδιαφορούν.Τι πρέπει να κάνουμε;Να πάρουμε τα όπλα,να βρούμε μαφιόζους να μας προστατέψουν,η να ζητήσουμε την βοήθεια των ναζιστών της Χρυσής Αυγής;
Το ερώτημα δεν χρειάστηκε ν΄απαντηθεί.Η Χρυσή "ανέλαβε" δράση με έντονο "πολιτικό" ακτιβισμό από σπίτι σε σπίτι από το 2006-2007 ενώ κοιμόταν, η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, τα κομματοσκυλικά κόμματα, τα κόμματα της αριστεράς, και τα μέσα ενημέρωσης/υπηρέτες του κομματοσκυλισμού. Η Χρυσή Αυγή ήδη είχε εξασφαλίσει,με τον πολιτικό ακτιβισμό της, το 6% των ψήφων του Δήμου Αθηναίων πρίν το 2009, δηλαδή πρίν την κρίση, ήτοι 3% σε εθνικό επίπεδο, και χωρίς πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Τα κομματοσκυλικά κόμματα δεν είχαν καταφέρει μόνο να οδηγήσουν την χώρα στην χρεωκοπία.Ειχαν επίσης καταφέρει με την αδιαφορία τους, αλλά και τον στρουθοκαμηλισμό των κομμάτων της αριστεράς, για τα προβλήματα που βίωναν εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες στο κέντρο της αθήνας, να οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μέσα στην απελπισία τους, ένα ναζιστικό κόμμα, ενώ ήξεραν ότι είναι ναζιστικό.Αυτή η απελπισία που οδηγεί έναν πολίτη να ψηφίσει τους ναζί ενώ ξέρει τι είναι ο ναζισμός,θα μελετηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος.Προσωπικά, υποπτεύομαι το συμπέρασμα: όταν ένας άνθρωπος νοιώθει τόσο ανασφαλής που δεν ξέρει αν θα βγάλει την νύχτα, και το μόνο στήριγμα του είναι ένας ναζιστής,θα ζητήσει την βοήθεια ακόμα και του ναζιστή με όποιους όρους.
Σήμερα, ο κομματοσκυλισμός βαίνει πρός το τέλος του.Αντιπολίτευση ικανή ν΄αναλάβει την εξουσία με συγκεκριμμένη πρόταση δεν υπάρχει.Τα κόμματα της Αριστεράς λόγω των κομματικών αγκυλώσεων τους, είναι και θα παραμείνουν περιθωριακά.Αυτοί που ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή,είτε αυτή τεθεί εκτός νόμου είτε παραμείνει νόμιμο κόμμα,αντιπροσωπεύουν το 10 με 15% των ψηφοφόρων.Κάποιοι αφελείς πιστεύουν ότι το ποσοστό της θα μειωθεί μετά τον πρόσφατο φόνο στην Νίκαια.Εγώ δεν το πιστεύω.Γιά να μειωθεί το ποσοστό της Χ.Α., θα πρέπει να μελετηθεί όχι τι είναι η Χ.Α. αλλά γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι την επιλέγουν, ενώ γνωρίζουν την φύση της.Και η μελέτη αυτή δεν άρχισε στην Ελλάδα, και δεν μπορεί ν΄αρχίσει διότι η χώρα δεν έχει διανοούμενους ικανούς ν΄αναλύσουν το φαινόμενο.Μέχρι τότε, η ελληνική κοινωνία θα αρέσκεται να υποθέτει ότι η άνοδος της Χ,Α, οφείλεται στην οικονομική κρίση, παρά το γεγονός ότι η άνοδος είχε σημειωθεί πρίν την κρίση.Θα αποφεύγει επίσης ν΄αναρωτηθεί γιατί η άνοδος της Χ.Α. στους νέους είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο στήριξης της Χ.Α από το σύνολο των ψηφοφόρων της Χ.Α, η από το σημερινό εκλογικό της ποσοστό.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το κομματοσκυλικό σύστημα της τετραετίας η του τριμήνου και οι συνιστώσες του,βαίνουν πρός το τέλος τους.Οι προυποθέσεις ν΄αντικαταστήσει η αξιωματική αντιπολίτευση ( όσο κι΄αν το θέλει) το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης,με κομματοσκυλικό σύστημα νέας ραφής, δεν υφίστανται.Μπήκαμε πλέον σε μιά νέα εποχή όπου δεν θα υπάρχουν δανεικά γιά τις επόμενες δεκαετίες, και κομματοσκυλικό σύστημα χωρίς δανεικά δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Η Χρυσή Αυγή, όσο κι΄αν εκφράζει ένα 10-15% των πολιτών που είναι αηδιασμένοι με το κομματοσκυλικό σύστημα, είναι ένα ναζιστικό κόμμα, δηλαδή απάνθρωπο και κατά συνέπεια ανθελληνικό.Μπορεί ν΄ανέβει ακόμα λίγο,θα κάνει με την σειρά της την πρέπουσα ζημιά στην διεθνή εικόνα της χώρας, μετά θα σταθεροποιηθεί, και μετά θ΄αρχίσει η πτώση της. Τα κόμματα της Αριστεράς, τα μόνα πραγματικά πολιτικά κόμματα της χώρας τα τελευταία 35 χρόνια,είναι, και θα παραμείνουν αγκυλωμένα ιδεολογικά,άρα θα παραμείνουν περιθωριακά. Ετσι, εκ πρώτης όψης, ολ΄αυτά δείχνουν ότι οδηγούμαστε σ΄ένα αδιέξοδο.Στην πραγματικότητα, οδηγούμαστε στον πάτο σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας.Μόλις πιάσουμε πάτο, πραγματικό όμως,τότε θα προκύψει ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μεριμνά γιά το μέλλον η το κοινό καλό του συλλογικού υποκειμένου.
Συνήθως σε μιά χώρα όπου λειτουργούν οι θεσμοί, η χώρα μεταρρυθμίζεται και καλυτερεύει το πολιτικό της σύστημα.Δεν χρειάζεται πάτο.
Ο πάτος προκύπτει ως διαδικασία, σε χώρες όπου δεν λειτουργούν οι θεσμοί η όπου δεν υπάρχει πραγματικό πολιτικό σύστημα.Τότε είναι αναπόφευκτος, αλλά και αναγκαίος.
Τότε, αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, είναι πώς φθάνει μιά χώρα στον πάτο,πώς καταλαβαίνει ότι έπιασε πραγματικά πάτο,και πώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.Και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, ως πρός το να μήν χαθούν πολλές δεκαετίες κατά την διάρκεια των οποίων η χώρα θα ζεί σε μιά αστάθεια,μέχρι τελικά να βρεί τον δρόμο της.
Πολλά μπορούν να προκύψουν στην πορεία της χώρας μας πρός τον πάτο και μέχρι να δημιουργηθεί ένα πραγματικό πολιτικό σύστημα.Η πορεία πρός τον πάτο άρχισε πρίν από 35 χρόνια,καταστράφηκαν πλήρως οι θεσμοί,το πολιτικό σύστημα μετατράπηκε σ΄ένα καρκίνωμα,το καρκίνωμα οδήγησε στην οικονομική χρεωκοπία,και πλέον είμαστε κοντά στον πάτο, αν δεν τον έχουμε ήδη φτάσει.
Θα ήταν πολύ εύκολο να φτάσουμε με ασφάλεια στον πάτο και ν΄αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση.Αν οι πολίτες απαιτούσαν την τιμωρία των κομματοσκυλικών στελεχών όπως συνέβη στην Ισλανδία, και τους οδηγούσαν όλους σ΄ένα δικαστήριο ώστε κάποιοι να αθωωθούν, και κάποιοι να πάνε στην φυλακή, θα είχαμε πιάσει πάτο με ασφάλεια, και ένα νέο σύνταγμα, φτιαγμένο από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς του χθές,θα μας οδηγούσε πρός ένα ασφαλές μέλλον.Θα είχαμε μάλλον αποφύγει και το έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.Αυτό δεν συνέβη.Το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.Η χώρα θα περάσει και από άλλες περιπέτειες μάλλον.Δεν πιστεύω όμως σε εμφύλιους πολέμους και σε πραξικοπήματα. Ομως ότι κι΄αν γίνει, επειδή βλέπω τα πράγματα μέσα από την σκοπιά του ιστορικού χρόνου, είμαι αισιόδοξος γιά το ιστορικό μέλλον της χώρας.Η χώρα είναι πιά πολύ κοντά στον πάτο, και μετά, με όποιο κόστος, θ΄αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

21/9/13

Πρόγραμμα για ταλαντούχους νέους στο Ανατόλια από το πανεπιστήμιο john hopkins με χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σ. Νιάρχος


Θα φύγουν κι΄άλλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα


Δραματική η ημέρα της ανακοίνωσης της αλλαγής έδρας της Βιοχάλκο γιά την ελληνική οικονομία αλλά αναμενόμενη.
Δραματική, διότι όταν μιά επιχείρηση πραγματοποιεί μόνη της το 12% των ελληνικών εξαγωγών, απασχολεί 8.000 εργαζόμενους,έχει μιά κεφαλαιοποίηση κοντά στο 1 δις ευρώ, και αποφασίζει να εγκαταλείψει την χώρα όπως το έκανε χθές η Βιοχάλκο,δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την εξέλιξη.
Το τραγικό είναι ότι δεν είναι η πρώτη βιομηχανία που εγκαταλείπει την χώρα.Εχει ήδη φύγει η ΦΑΓΕ, η 3Ε, και η S&B.Και θα ακολουθήσουν κι΄άλλες, εκτός κι΄αν αποφασίσουν να κλείσουν, όπως περιγράφεται εδώ
Τι άλλο θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν, από την στιγμή που δεν μπορούν να δανειστούν από Τράπεζα, πληρώνουν την ενέργεια 30% παραπάνω από οποιοδήποτε ευρωπαίο ανταγωνιστή τους, και βιώνουν το κομματοσκυλικό πλαίσιο στο πετσί τους με μιά φορολόγηση και μιά γραφειοκρατία που δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως;
Oτιδήποτε υγιές και ποιοτικό υπάρχει στην ελλάδα είτε αυτό είναι επιχείρηση είτε είναι ιδιώτης,θα εγκαταλείψει αυτή την χώρα γιά να επιβιώσει.Αυτό είναι αναπόφευκτο.
Ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν ετησίως είναι τς τάξης των 160.000, δηλαδή 30.000 παραπάνω από τις γεννήσεις.Τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.Ο πληθυσμός της χώρας θα μειώνεται συνεχώς τις επόμενες δεκαετίες.
Από την άλλη, ο αριθμός των συνταξιούχων θα αυξάνεται συνεχώς.Ηδη, σε μιά χώρα με 10,8 εκατομμύρια κατοίκους έχουμε χάριν των προσπαθειών της κομματοκρατίας επί 40 χρόνια,κοντά στα 4 εκατομμύρια συντάξεις, δηλαδή ένα παγκόσμιο ρεκόρ.Γιά ποιό μέλλον της χώρας μπορούμε άραγε να μιλάμε;
Πέρα όμως από την φτωχοποίηση του ελληνικού πληθυσμού που θα προκύψει, η ανομία που καλλιεργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια, θα οδηγήσει σύντομα και σε κοινωνικές συγκρούσεις τέτοιες, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σ΄έναν νέο εμφύλιο η σε μιά απόλυτη ακυβερνησία που θα εξελιχθεί σε εμφύλιο.
Νομίζω ότι ήρθε πλέον η ώρα να παραδεχθούμε ότι αυτή η χώρα, όπως εξελίχθηκε τα τελευταία 180 χρόνια, και κυρίως επί των κομματοσκυλικών διακυβερνήσεων των 40 τελευταίων ετών, δεν έχει πλέον μέλλον εντός της ευρωπαικής ένωσης και της ευρωζώνης.Οι προσπάθειες που απαιτούνται εντός του ευρωπαικού πλαισίου είναι τέτοιες, που οι έλληνες όπως είναι σήμερα δεν έχουν τα κότσια να τις κάνουν.Πρέπει να σταματήσουμε αυτές τις ψευδαισθήσεις και να επιστρέψουμε στην δραχμή, την βαλκανική μιζέρια, και την μέση ανατολή, τον φυσικό δηλαδή χώρο λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας μας. Αυτή είναι η αίσθηση μου μετά την φυγή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.Ελπίζω να κάνω λάθος.

20/9/13

Τούρκοι επιχειρηματίες χτίζουν θεματικό πάρκο στην Κιουτάχεια βασισμένο στους μύθους του Αισώπου


Βρίσκω φανταστική την ιδέα των Τούρκων επιχειρηματιών.Στην παρακμιακή χώρα μας,δεν θα είχε κανένας επιχειρηματίας την ιδέα ενός πάρκου αυτού του είδους.Πρώτον, διότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν κάν τον Αίσωπο.Δεύτερον, διότι η δημιουργική φαντασία είναι περιορισμένη, και επικρατεί ο πιθηκισμός: κάποιοι θα μπορούσαν να σκεφτούν να φτιάξουν ένα αντίγραφο του πύργου του Αιφελ.Να σκεφτούν όμως ένα πάρκο με τους μύθους του Αισώπου και να το υλοποιήσουν, μου φαίνεται απίθανο.Μόλις όμως φτιαχτεί στην Τουρκία, δεν είναι απίθανο ν΄αντιγραφεί στην Ελλάδα.Κακά τα ψέμματα, η παρακμή δεν κρύβεται. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=530943

Wine & Spirits: Αναδεικνύει το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στην οινοποιητική περιοχή του Αμυνταίου στα 100 καλύτερα οινοποιεία


http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Distillery/item/229348-Wine-Spirits-Anadeiknyei-to-KTHMA-ALFA-sta-100-kalytera-oinopoieia

Cuba's DIY Inventions from 30 Years of Isolation


Rewalk -μιά απίστευτη εφεύρεση του ισραηλινού Amit Goffer επιτρέπει σε παραπληγικούς να ξανα-περπατήσουν


«Frankfurter Allgemeine Zeitung»: Η «ελληνική ουτοπία» της ανάπτυξης - oικονομία


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=530776
Αναλυτικά, οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.capital.gr/News.asp?id=1874464

Δημόσιο: 302.151 προσλήψεις την περίοδο Καραμανλή(2004-2009)


http://www.protothema.gr/politics/article/312199/kur-mitsotakis-302151-proselifthisan-sto-dimosio-to-2004-2009/
302.151 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν επί πρωθυπουργίας Καραμανλή.Γύρω στα 5 δισ ευρώ κόστος δηλαδή ετησίως γιά τον ελληνικό λαό για τα επόμενα 37 χρόνια.Η περίπου δύο φορές το κόστος του ετήσιου κομματοσκυλικού χαρατσιού που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία.
Μπορούμε και να το εκφράσουμε ως εξής: 180 δις ευρώ σε βάθος 37 ετών, μέχρι δηλαδή να συνταξιοδοτηθούν οι υπάλληλοι.
Ενας τέτοιος πρωθυπουργος να τύχει σε μιά χώρα κάθε 37 χρόνια, και η συγκεκριμμένη χώρα θα είναι συνεχώς υπό καθεστώς χρεωκοπίας.
Το πρόβλημα που τίθεται,είναι πώς μπορεί μιά χώρα, να δίνει την δυνατότητα σ΄έναν άνθρωπο να την καταστρέψει με μία απόφαση του;To επόμενο ερώτημα είναι, πώς μιά χώρα που καταστράφηκε οικονομικά μεταξύ άλλων από αυτή την απόφαση του "θεόλσταλτου" ηγέτη,δεν έχει ήδη κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες γιά να τον οδηγήσει σε δίκη μπροστά σε ειδικό δικαστήριο;
Eικάζω ότι δεν μένει χρόνος στον λαό μας ν΄ασχοληθεί με την αρρώστια.Ασχολείται τόσο πολύ με το λανθασμένο φάρμακο που έδωσε η τρόικα, που δεν έχει χρόνο ν΄αναζητήσει την αρρώστια.Ετσι γίνεται πάντα σε χώρες που παρακμάζουν.Και προφανώς ο Κωστάκης το ήξερε.Και ήξερε ότι παρά την εγκληματική του ενέργεια, θα την σκαπουλάρει.Και γι΄αυτό το έκανε.
Η δική μου άποψη είναι διαφορετική.Η παρακμή δεν κρατά γιά πάντα.Και η ζημιά είναι τόσο δυσβάκτακτη, που ο κωστάκης δεν θα την σκαπουλάρει στο τέλος.

13/9/13

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Εμείς κι ο Κόσμος μας" με την Έλενα Χαραλάμπους. Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 12/09/2013


http://www.lygeros.org/Interviews/20130912_Rik.html

H BERLINER ZEITUNG ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΚΟΝΔΥΛΗ (1943-1998)


«Με τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Παναγιώτη Κονδύλη», θα τον νεκρολογήσει το 1998 στην Berliner Zeitung ο Γκούσταφ Ζάιμπτ, «η Γερμανία χάνει έναν από τους σημαντικότερους κληρονόμους και διάδοχους της πνευματικής της παράδοσης. Μόνο μ’ αυτό το παράδοξο μπορεί να ειπωθεί η σημασία αυτού του θανάτου».
Και θα καταλήξει: «Ο Κονδύλης υπήρξε συνεχιστής της γερμανικής παράδοσης της δύστροπης, οχληρής σκέψης. Τη στάση του αυτή την υποβάσταζε πάντα μια σπάνια πνευματική ελευθερία και μια σχεδόν αδιόρατη ευαισθησία: ο Κονδύλης δεν μπορούσε τα συνθήματα, την ωραιολογία, τον ναρκισσισμό. Όμως και η σκληρότητά του ήταν μεσογειακή, φωτεινή και ανθρώπινη.
Ο ακαταπόνητος πέθανε, προτού ολοκληρώσει το ογκωδέστερο έργο του. Το καλοκαίρι λογάριαζε να το περάσει στην Ελλάδα».
Στην Ελλάδα,δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατο του, ο Π.Κονδύλης παραμένει άγνωστος γιά τους περισσότερους Ελληνες.Αλλά και οι περισσότεροι από αυτούς που διάβασαν κείμενο του,στρέβλωσαν, αλλοίωσαν την σκέψη του, από άγνοια.Δεν έχει σημασία αυτό.Ως γνωστό, η σημερινή Ελλάδα δεν παράγει κριτική σκέψη.Παράγει παπαγάλους που πιθηκίζουν.Που αντιγράφουν δηλαδή ότι καθιερώνεται στο εξωτερικό. Ο Π.Κονδύλης είναι ο μόνος "ευρωπαίος" φιλόσοφος της σύγχρονης Ελλάδας.Είναι δηλαδή ο μόνος που άφησε έργο τόσο πρωτότυπο και ουσιαστικό που μπορεί να συγκριθεί με όποιοδήποτε έργο των μεγάλων ευρωπαίων φιλοσόφων και στοχαστών των Νέων Χρόνων.
Για μένα βέβαια που μέσω αυτού του περιθωριακού ιστολογίου προσπαθώ να κάνω γνωστό το έργο του Π.Κονδύλη,το έργο του μεγάλου αυτού έλληνα στοχαστή, ξεπερνά σε ποιότητα και πρωτοτυπία την συντριπτική πλειοψηφία των φιλοσοφικών έργων που άφησαν στην ανθρωπότητα οι κορυφαίοι ευρωπαίοι φιλόσοφοι και στοχαστές των Νέων Χρόνων.Ο Π. Κονδύλης είναι ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής φιλόσοφος και στοχαστής των Νέων Χρόνων.Γι αυτή την άποψη μου όμως δεν μπορώ να πείσω και δεν θέλω να πείσω.Πρέπει να αφήσω την Ιστορία να κάνει το έργο της.

Μικρασιατικά παράλια 1914 - η εθνοκάθαρση με θύματα τους ελληνικούς γηγενείς πληθυσμούς


Ποιός γνωρίζει άραγε σήμερα στην Ελλάδα την εθνοκάθαρση που υπέστησαν οι έλληνες γηγενείς στα παράλια της Μικράς Ασίας το 1914;Nομίζω ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν τα τεχνάσματα των νεότουρκων γιά να φύγουν βίαια από τις εστίες τους δεκάδες χιλιάδες έλληνες από την Πέργαμο,το Αιδίνι,την Φώκαια,τον Τσεσμέ, και εκατοντάδες κωμοπόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας, το 1914.
Αν αυτά είχαν αποφευχθεί, δεν θα είχε προκύψει η γενοκτονία των Αρμενίων από το 1915.
Πως εξηγείται τόση άγνοια;Δεν ξέρω.Νομίζω ότι έχει να κάνει με το επίπεδο της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας.Η χώρα δεν έχει πλέον διανοούμενους.
Ευτυχώς υπάρχουν οι ξένοι που αναλύουν τα ιστορικά δεδομένα και καταλήγουν σε συμπεράσματα γιά την ανθρωπότητα.Και υπάρχουν και οι Αρμένιοι της διασποράς που αγωνίζονται γιά να μήν γίνουν ξανά εθνοκαθάρσεις, και σ΄αυτό το πλαίσιο αναλύουν και κάνουν γνωστά αυτά που βίωσαν και οι έλληνες της Μικράς Ασίας.
Μόλις η χώρα μας γκρεμίσει το κομματοσκυλικό σύστημα διακυβέρνησης, και σταματήσει πλέον η λεηλασία της χώρας, θα πρέπει οι μελλοντικοί κυβερνώντες να λάβουν υπόψη κείμενα όπως αυτό που ακολουθεί(που είναι στα γαλλικά ), ώστε να μελετηθεί σοβαρά από την ελληνική πολιτεία η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και να ενταχθεί στα βιβλία της Ιστορίας. http://www.collectifvan.org/article.php?r=0&id=56235

10/9/13

Όταν έγινε το αδύνατο - Ν. Λυγερός


Στους Ηλία Κ. και Αντώνη Φ.
Ηλίας : Ποιος θα το πίστευε πριν μερικούς μήνες;
Αντώνης: Πριν μερικές εβδομάδες θέλεις να πεις.
Ηλίας : Κι αν σκεφτείς ότι το παλεύαμε εδώ και χρόνια…
Αντώνης: Δεν πίστευα εγώ ο ίδιος ότι θα το ζούσα αυτό το θαύμα.
Ηλίας : Εσύ; Εσύ που είσαι ο μεγαλύτερος από όλους μας;
Αντώνης: Ναι εγώ! Γι’ αυτόν τον λόγο…
Ηλίας : Κι όμως το αδύνατο ήταν έτοιμο. Έπρεπε απλώς να το αποφασίσουμε.
Αντώνης: Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα.
Ηλίας : Γι’ αυτό το λέω αυτό.
Αντώνης: Γέρασα, Ηλία, ενώ το απέραντο γαλάζιο ήταν κλειστό για μένα.
Ηλίας : Για όλη την Ελλάδα ήταν κλειστό.
Αντώνης: Πάλι καλά που ήρθε το παράξενο άνοιγμα!
Ηλίας : Αλλιώς θα περιμέναμε ακόμα.
Αντώνης: Ηλία, πες το, πες το, ότι έγινε!
Ηλίας : Ξανά;
Αντώνης: Και βέβαια! Θέλω να το χορτάσω…
Ηλίας : Αντώνη, το αδύνατο έγινε!
Αντώνης: Αν ήξερες πόσο χαίρομαι!
Ηλίας : Πόσο;
Αντώνης: Μου έρχεται να πεθάνω από χαρά...
Ηλίας : Ε, όχι τώρα !
Αντώνης: Τώρα σου λέω, τώρα.
Ηλίας : Αν το κάνεις τώρα, ξέρεις ποιος θα σε σκοτώσει...
Αντώνης: Ναι, το επικίνδυνο τέρας.
Ηλίας : Ακριβώς.
Αντώνης: Θα θέλει πάλι να δουλέψουμε...
Ηλίας : Ξέρεις τι λέει;
Αντώνης: Τι λέει πάλι;
Ηλίας : Μόνο οι άπειρες εργασίες δικαιολογούν την ύπαρξη.
Αντώνης: Και οι άπειρες αντοχές την επιτρέπουν!
Ηλίας : Λοιπόν, περίμενες αυτή την ψηφοφορία στην Βουλή.
Αντώνης: Όσο τίποτα άλλο!
Ηλίας : Και τώρα που έγινε;
Αντώνης: Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε. Πες στο ξανά!
Ηλίας : Η Ελλάδα έχει πια απέραντο γαλάζιο.
Αντώνης: Μου ‘ρχεται να πετάξω.
Ηλίας : Πάνω στη θάλασσα.
Αντώνης: Πού αλλού;
Ηλίας : Μετά...
Αντώνης: Μετά από τί;
Ηλίας : Δεν τελειώσαμε ακόμα...
Αντώνης: Τι εννοείς;
Ηλίας : Τώρα αρχίζει το έργο!
Αντώνης: Κι ο άλλος πού είναι;
Ηλίας : Μας περιμένει ήδη!
Αντώνης: Πού;
Ηλίας : Στο ανύπαρκτο σημείο!
Αντώνης: Άπονη ζωή!
Ηλίας : Εσύ το πες τώρα.
Αγκαλιάζονται από χαρά!
πηγή -http://www.lygeros.org/articles?n=9945&l=gr

7/9/13

ο ζεόλιθος μέσα στο κομματοσκυλικό πλαίσιο


Στο άρθρο που ακολουθεί περιγράφεται γιά μιά ακόμα φορά ότι ζεόλιθος υπάρχει εν αφθονία στην Ελλάδα αλλά τον εισάγουμε.Δεν είναι και τίποτα πρωτότυπο ως είδηση.Η Ελλάδα έχει πετρέλαιο, έχει χρυσό, έχει φυσικό αέριο, αλλά τα εισάγει όπως όλοι γνωρίζουμε.Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να κατανοήσουμε τον μηχανισμό μέσω του οποίου αυτά τα πράγματα γίνονται, ακόμα και σήμερα που το 30% του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι στην ανεργία.Ασφαλώς υπάρχουν συμφέροντα.Ομως καταλυτικό ρόλο παίζει το κομματοσκυλικό πλαίσιο λειτουργίας.
Μέσα στο κομματοσκυλικό πλαίσιο, το επιδιωκόμενο είναι η ανομία.Αυτό εξασφαλίζεται με δύο τρόπους.Ο πρώτος, και προτιμώμενος από τους κομματοσκυλικούς υπηρέτες, είναι να υπάρχουν τόσοι πολλοί νόμοι και μάλιστα αντικρουόμενοι,που να είναι αδύνατον να είναι κάτι νόμιμο.Ο δεύτερος τρόπος είναι να είναι μιά οποιαδήποτε ενέργεια εξαρχής παράνομη(γενικευμένη απαγόρευση γιά κάτι ): γιά παράδειγμα αν υπάρχει κάποιος τρελλός που θέλει να πάει να καλλιεργήσει την Αλιμιά και θέλει να φτιάξει ένα σπιτάκι 2 επι 2 γιά να καθήσει να ξεκουραστεί και να φάει στην διάρκεια της ημέρας,αυτό είναι παράνομο στο ακατοίκητο νησί.
Αυτό που επιδιώκεται από το κομματοσκυλικό κατεστημένο και στις 2 περιπτώσεις,είναι να επιδιώξει ο πολίτης την βοήθεια των κομματοσκυλικών στελεχών γιά να μπορέσει να κάνει νόμιμα την οικονομική δραστηριότητα που θέλει.Αυτό δημιουργεί πελατεία και κατά συνέπεια μέλλον γιά τον κομματοσκυλικό κόσμο.Παράλληλα δημιουργεί και τεράστια ζημιά στην χώρα.Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει το κομματοσκυλικό κατεστημένο.Θα΄πρεπε βέβαια διότι το κομματοσκυλικό πλαίσιο καταρρέει και σύντομα θα αναζητηθούν ευθύνες.
Ας πάρουμε τον ζεόλιθο.Η προσφιλής μέθοδος των κομματοσκυλικών στελεχών μπλοκάρει την επένδυση των 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργούσε 300 θέσεις εργασίας από το 2011.Τον Σεπτέμβριο του 2013, θα συζητηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.Μετά θα γίνει έφεση.Θα έχουμε απόφαση γύρω στο 2016.Μετά η υπόθεση θα πάει στον Αρειο Πάγο και θα έχουμε τελεσίδικη απόφαση το 2020.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, η ζημια γιά τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι γύρω στα 23 εκατομμύρια ευρώ γιά τα 9 χρόνια καθυστέρησης της επένδυσης.Η ζημιά γιά το δημόσιο(φόρος εισοδήματος) θα είναι γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ.Και φυσικά, δεν θα έχουν εισόδημα γιά 9 χρόνια 300 ελληνικές οικογένειες, που σημαίνει 7.5 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από ΦΠΑ γιά το ελληνικό δημόσιο.Αρα, φτάνουμε σε ζημιά κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ γιά το Δημόσιο.Αν λάβουμε υπόψη και τον ΦΠΑ που δεν θα καταβληθεί γιά 9 χρόνια αφού η μονάδα δεν θα λειτουργεί,θα πρέπει να προσθέσουμε μιά επιπλέον ζημιά της τάξης των 110 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020.Αρα η συνολική ζημιά θα ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.Κι΄αυτό, από μιά επένδυση που κόλλησε μέσα στο κομματοσκυλικό πλαίσιο.
Και επενδύσεις που έχουν κολλήσει όπως αυτή του ζεολίθου είναι εκατοντάδες.Κατά τ΄άλλα ο πρωθυπουργός ψάχνει να βρεί ξένους επενδυτές.
Οταν έρθει η ώρα να περάσουν από δίκη τα κομματοσκυλικά στελέχη, που θα έρθει, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συγκεκριμμένη ζημιά γιά το Δημόσιο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1865786
Related Posts with Thumbnails